က်န္းမာေရးေဆာင္းပါးမ်ား

အစားအေသာက္...ႏွလံုးေသြးေၾကာတြင္အဆီခဲမ်ား ပိတ္ဆို႔ၿပီး ႏွလံုးေၾကာပိတ္ျခင္း ၊ႏွလံုးေသြးေၾကာက်ဥ္ျခင္း တိုကိုျဖစ္ပြားေစပါသည္။ ေထာပတ္ ၊အုန္းႏိုး ၊ဝက္ဆီ ၊အမဲဆီ ၊ႏို႔တို႔တြင္အဆီပမာဏ မ်ားသျဖင့္ ယင္းတို႔ကိုအလြန္အကၽြံ မစားသင့္ေပ။ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ၊သစ္သီးဝလံ ၊ငါးတို႔တြင္ႏွလံုးက်န္းမာေရးကို ပံ့ပိုးႏိုင္သည့္ ဓာတ္ပစၥည္း မွားပါရွိရာ ယင္းတိုကိုပိုမို စားသံုးသင့္သည္။ ေသြးတိုးေရာဂါမွ တဆင့္ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္သျဖင့္ အငန္ဓါတ္ပါေသာ အစားအစာတို႔ ကိုလည္း မ်ားစြာမစားသင့္ေပ ။
  1. အသည္းႏွင့္ကလီစာမ်ားသည္လုပ္ေဆာင္မႈတူသည့္အျပင္ဆက္စပ္ေနၾကသည္။ထိုု႔ေၾကာင့္အသည္းတြင္တစ္ခုခုျဖစ္ပါကကလီစာမ်ားတြင္လည္းတစ္ခုခုျဖစ္ႏႈိင္သည္။ကလီစာတြင္တစ္ခုခုျဖစ္လွ်င္အသည္းတြင္လည္းထိခိုက္ႏႈိင္သည္။